Gastenboek


Leuk dat je een bericht in het gastenboek wilt schrijven! Hier vind je een overzicht van berichten van mijn oude site en hopelijk komen er snel nieuwe bij!

Een bericht plaatsen?

Je kunt dit ook onder een andere naam of anoniem doen. Dit kun je bij je bericht vermelden. Ik controleer alle berichten en zal hier rekening mee houden. Ook zal natuurlijk nooit je e-mail bij je bericht worden geplaatst!

E-mail

Naomi

Daar zijn ze weer de eeuwige tranen. Mijn dochter is ondertussen al weer 1 jaar oud maar nog steeds voel ik die onmacht van die eerste weken zelfs maanden. En nog steeds moet ik vreselijk huilen als ik eraan terug denk. Alles ging goed een zwangerschap zonder grote problemen, een probleemloze bevalling en kraamperiode. Ergens in de tweede week begonnen de kraamtranen en hielden niet meer op. Wat een opluchting toen ik hoorde dat een vriendin van mij het ook had gehad. Maar verder sta je toch alleen met je verdriet. Geniet ervan riep iedereen maar ik kon niet genieten van mijn dochter en het moeder zijn. Inmiddels is er veel veranderd. Ben hoteldebotel verliefd op mijn dochter Ik ben er trots op haar moeder te zijn maar heb nog wel moeite met het moederschap. Soms voel ik me gevangen ben nog steeds mijn oude ik kwijt. En denken aan het eerste half jaar gaat niet zonder tranen Toen kwam ik op deze site, wat mooi! En fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, dat wist ik al maar dat er een hele website over is is een opluchting. De tranen lopen over mijn wangen. Ik ben er nog niet maar dat komt wel.

Anoniem


Hartelijk bedankt dat deze site bestaat, ik voel me zoveel meer begrepen en kan hier ook mijn hart ophalen dat ik niet gek ben of anders ben dan andere. Jullie site is informatief en behulpzaam voor vrouwen die het gevoel hebben niet begrepen te worden. Ga zo door toppie

Mariska


Jammer dat er in mijn tijd nog niet zo'n fijne website was. Het geeft mij de bevestiging van wat ik mij al 20 jaar afvraag, maar nooit geconstateerd is. Ik herken de symptomen besef nog steeds hoe hard ik in mijn eentje heb geknokt om mijn leven weer op de rit te krijgen. Het is goed gekomen, en ik heb een prachtige zoon! Maar een steuntje in de rug als deze website had een hoop steun kunnen zijn. Complimenten!

Martzen


Dank je wel Tosca! Dankzij jouw preventieplan heb ik in vol vertrouwen een prachtige dochter op de wereld gezet!! Sinne is haar naam (betekent zon in het Fries) en ze doet haar naam eer aan want ook na haar geboorte is het zonnetje blijven schijnen!

Anoniem


Ik ben via een vriendin die naar geen roze wolk was geweest ook daar gekomen. Had ik het maar eerder gedaan. Ik liep al zo lang met pms nadat ik een onbehandelde postnatale depressie had gehad. Op een gegeven moment was mijn eisprong voorbij zonder klachten! en later mijn menstruatie. Ik wou dat ik eerder was gegaan!

Liza


Na de geboorte van mijn kids heb ik gelukkig geen erge klachten gehad maar 3 kids en een parttime baan en het huishouden. Ik was een dweil na een jaar. Je denkt dat je gewoon door moet gaan en voelt je een watje dat het niet aankunt. 

Door een coaching gesprek aan te vragen ging ik er heel anders tegenaan kijken. En met een lijstje met middelen voelde ik mij echt beter. Het was een combinatie van een knop om in je hoofd en steun voor je lijf. Ik zorgde niet goed voor mijzelf en dat had ik van te voren niet geloofd!

Anoniem


Empathisch, deskundig, weet precies waar ze over praat.

Je hoeft niet veel uit te leggen. Het is helder en duidelijk.

Goed!

lynn


Wat ik het fijnste vond was dat zij een ex- lotgenote is. Ik kende zo wie zo bijna niemand die een pnd had. En er waren dingen die ik echt met niemand durfde te bespreken. Ook eerst niet op de praktijk maar toen zij er zelf over begon dat ze dit had gehad voelde ik een blok beton van mijn schouders vallen en kon ik eindelijk alles vertellen. Ik denk dat ik alleen daarvoor al naar geen roze wolk was gegaan. Het is heerlijk om 1,5 uur te praten over dingen die je al zo lang op heb gekropt want wie begrijpt het nou?

Anoniem


Ik kreeg een postnatale depressie na mijn zoontje david.

Ik durfde dit niet te vertellen. Mijn schoonfamilie zou dit helemaal verkeerd op nemen.

Ik zou dan geen goede moeder zijn. Daarom was het fijn dat ik hier lees dat ik misschien toch niet zo n slechte moeder ben! Bedankt!

Anoniem


Ik ben na 2 kinderen die beiden een ppd veroorzaakten echt gaan zoeken naar wat is er nou aan te doen? Omdat ik graag een derde wilde. Echt ik kon bijna nergens informatie vinden.

Was dan ook blij verrast toen ik hier een heel preventief plan vond en dat dit ook al jaren toegepast werd. Ik ga dit doorlezen en zeker mijn wens overwegen met dit plan. 

Anoniem


Fijne nieuwe site!

Hoop op meer verhalen van vrouwen!

Annette


Er is weinig informatie te vinden over hoe je nu van je pnd afkomt! Je vind wel informatie over wat het is en zo maar wat je nu echt moet doen of kan doen kon ik gewoon niet vinden.

Of ik wilde dat niet. Nu heb ik eindelijk een overzicht gevonden hier wat mogelijk is en daar ga ik uit kiezen en fijn dat nu toch met skype je het idee hebt dat het een beetje persoonlijk kan zijn. Ik heb al een afspraak gemaakt en kijk er naar uit!

Anoniem


Al jaren loop ik met pms na een vroegere pnd. Ik  moet mijn agenda erbij pakken als ik een afspraak wil maken. Twee weken per maand gaat redelijk en 2 weken moet ik gewoon niks plannen. Dan is het woede, ellendig voelen en ga maar door. Mijn gezin ging naar de knoppen. Mijn relatie ook. 

Ik kwam via een andere website bij deze site. Ik dacht ik probeer nog 1 x wat. Want ik was al veel dingen begonnen. Als dat niet helpt moet ik er maar mee leren leven. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Als was het alleen om dat ik nu begrijp waarom ik dit heb. Tosca zei je hebt een verwaarloosde ppd die over is gegaan  in pms. Ik moest best mijn levensstijl aanpassen en eerst denk je dit helpt vast niet. Tot ik mijn eisprong voelde en dacht o jee here we go again.

Maar het was milder. Dat ging niet gelijk maar langzaam aan. Tot ik ongesteld werd zonder woede, ellende en ga maar door. ik heb met de kinderen een rondje gedanst! Mijn leven bestond uit 2 weken per maand dus 26 weken per jaar. En 26 weken ellendig. En nu is het weer normaal! ik had dat niet gelooft van te voren! Bedankt!0