Even voorstellen & wat is dit voor praktijk?
Wie ben ik?


Ik ben Tosca Rijnties en heb een praktijk voor natuurgeneeskunde voor vrouwen. Je kunt hier terecht voor vrouweigen klachten. Er is een specialisatie die ' geen roze wolk' heet. Dit omdat ik gespecialiseerd ben in de postpartum depressie & aanverwante klachten. Tevens heb ik in de jaren '90 een boek geschreven over postpartum depressie. Vanaf 1995 ben ik al bezig met postpartum depressie onderzoek. Ik heb nu 20 jaar een praktijk in het midd​en van het land. 


Hoe werk ik?

Ik wil mijn cliënten goed kennen. Je bent hier geen nummer.  Ik heb zelf 2 postpartum depressies gehad en kon niet geloven dat dit door een psychische oorzaak kwam. Jaren heb ik gezocht naar oorzaken die deze depressie en uitputting kunnen veroorzaken. Dit is gelukt. Hierdoor kon ik ook het preventieplan opstellen! Er zijn al honderden moeders bevallen zonder klachten!  


Ook ben ik persoonlijk bekend met het premenstrueel syndroom, angst & paniek, burn-out e.d.

Je hoeft je dus nergens voor te schamen. Ik ben buiten therapeut ook vaak een ex-lotgenote!

Natuurgeneeskundige praktijk Veenendaal is een praktijk met realistische kijk op de combi regulier/ additief. Beide kanten hebben goede dingen te bieden. Soms in combinatie met de reguliere zorg, vaak redden we het ook zelf. 
Mijn opleidingen en beroepsorganisatie


Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en heb HBO natuurgeneeskunde gevolgd.  Daaronder valt bijvoorbeeld:

 • Homeopathie
 • Fytotherapie
 • Orthomoleculaire aanvullingen
 • Ontspanningstechnieken
 • Bachbloesemtherapie
 • Diverse cursussen in de psychologie
 • Voeding
 • Coaching
 • Daarbuiten heb ik ook de vereiste HBO medische basis kennis 1 & 2 (verplicht)
 • En talloze certificaten die bij mijn werk horen. Ik school mij regelmatig bij. 

 • Ik ben gespecialiseerd in hormonale problemen zoals postpartum depressie, premenstruele klachten enz


Momenteel volg ik de opleiding tot burn-out coach.


Ik heb heel veel geleerd van mijn mentor die in de jaren '90 een praktijk had waar zij vrouwen met dit soort klachten behandelde: Mevrouw Mattaar, natuurgeneeskundige NWP te huizen.Schrijfster


Begin jaren negentig was ik al met de postpartum depressie bezig. Ik schreef bovenstaand boek. Er is ondertussen enorm veel veranderd. Ook schreef ik artikelen voor babybladen en vrouwenbladen. Er kwam altijd een storm van reacties op. Dit was mede de reden om na mijn studie deze praktijk op te zetten

Aansluiting beroepsorganisatie


Ik ben aangesloten bij de stichting CAT. 

- CAT-therapeut nummer: CL3863-03-08-20

- Erkend Alternatief Therapeut - Level: 4

Het CAT werkt samen met een geschilleninstantie erkend door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

In het kort:

 • De CAT commissie screent je op diploma's, competentie en betrouwbaarheid
 • Je krijgt een licentie van erkend alternatief therapeut 
 • Met de licentie garandeert het CAT je kwaliteit aan je klanten.
 • Je bent lid van een beroepsorganisatie
 • Je herkent een CAT therapeut  aan het logo en muurschild bij de praktijk


Zal mijn verzekering de consulten vergoeden?


Dit zal per verzekering verschillen. Er is momenteel zoveel gaande in vergoedingen op dit gebied dat je dit zelf moet nagaan. Veel verzekeringen hebben aanvullende polissen waarin ze enkele willekeurige beroepsverenigingen deels vergoeden. Dit kan per jaar verschillen. De beroepsverenigingen die meestal wel in aanmerking komen zijn qua aansluiting zo duur dat dit terug zou moeten komen in de consultprijs. Aangezien je dan ca. E 35 a E 45 per consult terug zult krijgen, zal dit door de noodzakelijke verhogingen niet veel meer uitmaken qua prijs. Ook stellen deze organisaties veel eisen aan het feit hoe ik werk. Ik voel mij daar niet gekort bij en wil dit graag zelf invullen. Ik voldoe wel aan de eisen van bijvoorbeeld de BATC die veelal in aanmerking komt voor vergoeding. Dat is waarschijnlijk wel een prettig idee!
Aangesloten bij stichting Memam

Ik ben aangesloten bij stichting Memam. Een stichting die zich inzet om het stigma rondom postpartum depressie klachten weg te nemen. Ook kun je hier veel informatie vinden.

Meer informatie

Ik wens je veel her en erkenning op deze site!


0