En dan nog even dit.....

 Er lijkt soms een onderling strijd te bestaan onder vrouwen. Je moet mooi weer spelen. Hoog op de ladder blijven. Je moet werken, kinderen verzorgen, koken, boodschappen doen. Als je zegt dat het zwaar is, krijg je commentaar en lijkt het alsof ze je zwak vinden. Want ZIJ kunnen alles. Schone schijn. Degenen die het hardste roepen dat het een makkie is...... Waarom helpen we elkaar niet en zeggen dat we het kennen en als je het niet kent toon dan sympathie in plaats van afkeuring. Niemand is perfect. Gelukkig niet. Je kunt pas voor een ander zorgen.....

Je kunt pas voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. En dat is niet anders dan voor een baby of kind zorgen! Als jij jezelf op de tweede plaats zet, zul je klachten krijgen. Je kinderen goed eten geven. Jezelf overslaan. Tot s' avonds laat huishoudelijk werk doen, want overdag werk je. Een huishoudelijke hulp? Nee zeg! Dan denken ze dat je lui bent want andere moeders hebben dat toch ook niet? Aangeven dat je moe bent en gewoon op de bank duiken met een boek of een film kijken. Doe je dat nog wel eens? Met klachten rondom de geboorte of later lopen veel vrouwen door. Het hoort erbij.......Nee, dat is niet zo. Je kunt  niet goed voor anderen zorgen als je niet voor jezelf zorgt. En daar hoort ook een goede levensstijl bij. Daar kan 'geen roze wolk' je bij helpen!


Heb jezelf lief

Op dit moment als je niet goed in vel zit, of erger, zul je jezelf niet waarderen. Soms haat je jezelf. Dit kan komen omdat je denkt waardeloos te zijn, of een slechte moeder, een slechte partner. Een blok aan ieders been. Zonder jou zouden ze beter af zijn.

Wil je alsjeblieft goed luisteren? Dat is niet zo. Dat zegt je mind omdat je hormonaal niet in balans bent, of door stofjes in je hoofd die niet goed werken of omdat je uitgeput bent. Je bent wel waardevol. Alleen gaat het nu even niet goed. Zou jij weglopen van je gezin als ze niet voldeden aan jouw verwachting? Nee, je zou ze willen helpen omdat je om ze geeft. En mensen geven ook om jou. Ook zoals je nu bent! Je bent waardevol. Je mag er zijn. Je bent niet zwak maar juist heel sterk dat je dit doorstaat.

Je bent een fantastisch mens, wat je ook denkt, doet, of whatever!

Anderen we​ten het altijd beter......

Wat hebben mensen toch snel hun oordeel klaar. Hoe hard kunnen ze zijn! De beste stuurlui staan aan wal toch?

Mochten zij doormaken wat jij doormaakt zouden ze gillend weglopen. Ze hebben geen flauw idee en zijn alleen bezig met het bekritiseren van anderen. Hebben ze zelf niets te doen?

Het kan heel pijn doen die opmerkingen. Er gaat voor jou veel energie inzitten want het raakt je. Je gaat aan jezelf twijfelen.

Ik heb geleerd deze mensen volledig te negeren. Wijsheid komt met de loop der jaren en dit leer je zeker! Zij zeggen iets en vergeten het direct en jij zit er dagen mee. Steek er geen energie in. Het is domheid. Als iemand iets kwetsend zegt of je vertelt dat je maar eens door moet zetten.........zeg dan maar gewoon: 'Je hebt geen flauw idee waar je over praat'. En loop weg en verwijder die persoon uit je leven.

0