Allerhande klachten waar je voor kunt komen

Hormonale klachten 


Oestrogeendominantie


Oestrogeen dominantie is nog niet zo bekend. Men zegt dat vrijwel elke vrouw boven de 30 hier last van heeft. Hormonen zijn prima zolang ze in balans zijn. Een onbalans kan je veel ellende bezorgen. Hormonen zijn een soort boodschappers die nauw samenwerken met de neurotransmitters in de hersenen. Komen er boodschappen niet goed door, zijn er tekorten of een overschot? Werken sommige stoffen te snel of te langzaam? Hierdoor kun je klachten krijgen.


Oorzaken van oestrogeendominantie zijn bijvoorbeeld:


-Een te hoog vetpercentage 

- Xeno oestrogenen binnenkrijgen. Dit zit in allerhande stoffen om je heen. In plastic flesjes, make-up, wasmiddel, shampoo enz.. Je kiest bij plastic het beste voor BPA vrij.

- Voeding

- Stress

- Enz


Je krijgt dan een onbalans wat betreft oestrogenen en progesteron.


Dit kan zorgen voor klachten als:


- PMS

- Postpartum depressie

- Geen libido

- suikerspiegelschommelingen

- moeheid

- angst

- snel geïrriteerd zijn

- Enz.


Verminderd vruchtbaar


Er zijn geen wonderen mogelijk! Maar je kunt je conditie en die van je partner verbeteren. Zeker als er geen directe aanleiding is waarom je niet zwanger kunt raken!


PCOS


Met natuurgeneeskunde kun je deze klachten ondersteunen.Voeding & Hypoglykemie


Mensen beseffen vaak niet ​hoe belangrijk voeding is. Het voorziet je lichaam van stoffen die het nodig heeft om te functioneren. Blijven die stoffen uit kun je klachten krijgen. 

Misschien ben je aan suiker en slecht voedsel 'verslaafd 'en weet je niet hoe je hier vanaf komt. Je wilt misschien afvallen. Maar weet niet hoe je dat moet doen.

Een andere vorm van verkeerd omgaan met voedsel is het niet goed verdelen van je voeding op een dag. Dit noemen we hypoglykemie. Je bloedsuiker zakt dan te veel naar beneden. Hierbij speelt het eten van (te veel) suiker speelt een grote rol. 

Energie problemen


Momenteel leven we in een jachtige tijd vol met extreem veel prikkels. Hoe vaak doe je gewoon nog even niets? Dagdromen? Voor de komst van internet, mobiele telefoons konden kinderen zich nog vervelen. En dat was goed. Het triggert de fantasie en geeft rust in je hoofd. Het is zelfs zo erg dat veel vrouwen zeggen niet eens meer rustig te kunnen zitten zonder iets te doen. Ik zie erg veel vrouwen die het gewoon niet meer aankunnen. 30 uur werken, een huishouden, op school helpen, koken, de kinderen. Je gaat op een gegeven moment als een robot functioneren. Maar dit gaat ten koste van je lijf. Je pleegt roofbouw op je lichaam.

De adrenaline zorgt ervoor dat je blijft jakkeren. Dit kan zorgen voor stress. Stress kan overgaan in overspannenheid.

Duurt dit lang of is het intensief kun je een burn-out krijgen. Er zijn gradaties hierin. Heb je jaren onder spanning gestaan zal het erger zijn dan een paar maanden. Na een burn-out is er ook nog de bijnieruitputting. Het lichaam heeft dan zoveel cortisol (een stof die stress probeert te herstellen) gebruikt dat je letterlijk op bent. 


Gradaties:


Stress -  Overspannen -  zwaar overspannen - burn-out - Bijnieruitputting


Er zijn meerdere gradaties. Je hoort wel eens mensen zeggen:' Ik had 6 weken een burn-out".  Dat kán niet. Dan ben je gestrest geweest en/of had symptomen van overspannenheid. 

Het hangt er ook zeer vanaf hoelang je al onder spanning staat. Is dit jaren zal je elastiek veel minder snel weer soepel worden. Is het kort geweest herstel je veel sneller. 

Het is jammer dat men in Nederland uitsluitend deze klachten mentaal behandelt. Er is zoveel ontregeld in je lichaam! stoftekorten, adrenaline is veel te veel gebruikt. Dit ontregelt ook je hormonen, je hersenchemie. 

Dit kun je niet herstellen met alleen praten. Een combi van praten en fysiek de spanning aanpakken is dus veel beter!


Allerhande klachten


- Gewoon niet lekker in je vel zitten

- Vermoeidheid

- Weinig weerstand

- Constant blaasontstekingen

- Candida

- Down zijn. 

- Verminderd vruchtbaar

- Slechte darmflora

- enz


Het zijn allemaal dingen die iedereen wel eens doormaakt. Gaat het niet over kun je met natuurgeneeskunde hier veel aan doen.

0